Preturi in:lei
AcasaCum să alegem

Cum să alegem

SFATURI ÎN ALEGEREA UNUI PREȘ

 

 

Sfatul nostru este:

 

 1 

 

Preșul trebuie să poată prelua fluxul vizitatorilor. Durabilitatea și capacitatea preşului de a reţine murdăria sunt aspecte foarte importante. Un preş cu un profil de aluminiu sau un profil de polipropilenă de înălţime mică nu va putea rezista fluxului de vizitatori dintr-un supermarket.

 

 2 

 

În ce anotimpuri se folosește, ce are ca scop de a opri – zăpadă, nisip, praf, noroi,.cât de des plouă.

 

 3 

 

Nu este necesar un preș lat dacă fluxul vizitatorilor va trece doar prin mijloc (adică nu vor exista vizitatori care vor trece pe margini sau în apropiere de intrarea în clădire). În acest caz este mai bine să fiţi siguri de lungimea potrivită a preșului.

 

 4 

 

Dimensiunile preșului sunt importante. Cu cât mai mulți pași vizitatorii fac pe preș, cu atât mai multe murdării se opresc și mai puține ajung pe podea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă cumpărați un preș mare și scump! Însă alegerea dumneavoastra trebuie să fie funcțională.
Realitatea este că puțini vizitatori se vor opri şi îşi vor curăța conştiincios pantofii. Ei nu sunt acolo pentru a menţine curățenia clădirii.

 

 5 

 

Preșurile cu profiluri din aluminiu  vă permit să alegeți materialul benzilor preșului (o perie, cauciuc, textil), precum și culoarea benzii textile.

  • PERIE – nu există o soluție mai bună pentru oprirea murdăriilor grele și dure. Periile se înfig în pantof și funcționează pe principiul frecării murdăriei. Arată bine în combinație cu o bandă din CAUCIUC. Se montează fără probleme în aer liber.
  • CAUCIUC – ca o perie, oprește murdăriile grele, dar va avea nevoie de mai mulţi pași. Când suprafaţa disponibilă în interior sau fluxul mai redus de vizitatori o permit este o alegere bună. Veți îmbunătăți semnificativ eficiența preşului dacă îl veţi combina cu o perie de O LINIE. Se montează fără probleme în aer liber.
  • TEXTIL – nu poate opri murdăriile grele (când este montat în profil). Umezeala va reduce capacitatea reținerii murdăriei. Permite alegerea culorii preșului în concordanţă cu designul interiorului. În combinație cu o bandă din CAUCIUC sau o șină din ALUMINIU poate mări semnificativ eficiența preșului . NU recomandăm în mod expres montrarea TEXTILULUI în aer liber.

 

 6 

 

Tipul de pardoseală. Teracotă, piatră, lemn sau marmură dificil de întreținut. Preșurile opresc particulele dure și protejează pardoseala de zgârieturi. Cu cât este mai solicitantă menținerea pardoselei, cu atât nu trebuie să permiteți nici unei particule dure să ajungă pe pardoseală.

 7 

 

Forma preșului. Sunt cazuri în care soluțiile de interior cer niște forme specifice ale preșurilor. Acestea pot fi UȘI ROTATIVE, COLOANE sau COTITURI, dorința de a direcționa FLUXUL VIZITATORILOR, UN ANUMIT DESIGN INTERIOR, etc. Soluții există întotdeaună. Soluțiile bune vin în urma discuțiilor și căutarea parametrilor optimi.

 

 8 

 

SUB NIVEL sau LA NIVELUL podelei?
Săpat în trotuar (sub nivel) – exclude posibilitatea de împiedicare, se poate monta în interior sau în exteriorul clădirii și permite eliminarea murdăriei în canalizare. Se oferă RAME DE INSTALARE - se sapă sub nivelul podelei și prin urmare e nevoie de dimensiunile exacte ale gropii săpate precum și a adâncimii. Avantajul unei astfel de soluții este faptul că vizitatorii nu întâlnesc niciun obstacol în calea lor.

 

Plasat sub nivelul trotuarului într-o ramă teșită – când nu există nicio posibilitate pentu săpare. Ramele de instalare peste nivelul trotuarului se pun pentru a nu exista obstacole de 90о (se evite împiedicarea). Se oferă rame cu lățimea de 4,5 și 6,5 cm și cu înclinație de aproximativ 45о.  

 

 9 

 

Culoarea preșului. Se referă cel mai mult la alegerea culorii textilului pentru preșuri de ZONA A TREIA. Se oferă o paletă largă (în funcție de material) de culori cu scopul acoperirii complete a cerințelor de design interior.

 

 10 

 

Preșurile LOGO!  Plasarea unui preș cu logo este o preferință personală. Acesta este un preș destinat ZONEI A TREIA. Poate fi folosit și pentru ZONA A DOUA sau ca un singur preș dacă este suficient de mare pentru un trafic mare al vizitatorilor (cel puțin 6-8 pași) sau dacă numărul vizitatorilor este redus.